Kinderyoga

Via kinderyoga is een kind in staat om balans in zichzelf te ervaren, om gelukkig te zijn en alles wat er in hem of haar speelt bewuster te voelen.
Er wordt letterlijk en figuurlijk ruimte gecreëerd waarin het kind uitgenodigd wordt om zichzelf te zijn en zich te uiten in zijn eigenheid, creativiteit en genialiteit.
Dit doen we met behulp van yogahoudingen, ademhalingsoefeningen, mandala’s inkleuren, tekenen, mantra’s zingen, meditatie, spelletjes, begeleidende muziek, muziekinstrumenten en ontspanningsoefeningen.

De structuur van een les ziet er zo uit:

inleidend
– een mantra: bepaalde krachtwoorden herhalen waardoor we ons afstemmen op onze oneindige creativiteit.
– vertel moment: we begroeten elkaar en vertellen iets van de afgelopen week om zo de dingen die ons bezighouden eruit te laten en met aandacht de les te kunnen beginnen.
– opwarmoefening: oefening waarbij we de grote delen van ons lichaam in beweging brengen; de zonnegroet, de maangroet, groet aan de richtingen, aardegroet. yogales

Midden

– een serie yogahoudingen: we maken gebruik van yogadieren kaarten of werken n.a.v. een thema zoals knuffels,regenboog,oerwoud,labyrint.
– ademhalingsoefening: een ademhalingsoefening kan je dieper bij jezelf brengen. Er zijn vele soorten met ieder hun eigen werking zoals de volledige ademhaling, de lange diepe ademhaling, de door een neusgat ademhalen, afwisselende neusgat ademhaling, de adem van de bij.
– klankmeditatie: we herhalen een klank en doen een beweging erbij. Het nodigt je uit je te concentreren en de eenheid in jezelf te voelen. De kinderen vinden het leuk om dit te doen en gaan er meteen in op.
– spel: de nachtwacht, elementenspel, planetenspel, het inkleuren van mandala´s, bewegen door de ruimte op het geluid van de trom en bevriezen als het geluid stopt. Bewegen door de hele ruimte vinden de kinderen fijn, ze voelen zich vrij en worden er vrolijk van.
– ontspannen in lig houding op rustige muziek.

afsluitend
– klankmeditatie: we eindigen in een cirkel waarin we afsluiten met het zonnelied en zeggen drie keer een klank.
– drinken en een kaart trekken: we drinken een glas sap en trekken een dierenkaart, engelenkaart of eigenwijsjes-kaart met een kwaliteit die ons de komende week kan helpen.
– samen opruimen en naar huis.

De inbreng van de kinderen wordt gewaardeerd en gebruikt, het is een dynamisch proces.

 
“Mijn doel is dat de kinderen blijer naar huis gaan dan dat ze gekomen zijn. Dat ze meer zichzelf zijn en vol zelfvertrouwen. Dat ze zich tevreden voelen, verbonden met de andere kinderen en de wereld om hen heen. In balans, geconcentreerd en stralend. Mijn specialisme is het aanvoelen van de kinderen, en het bedenken van yogaoefeningen en spellen die aansluiten bij hun eigenheid en creativiteit. Ook vind ik het leuk om samen met de kinderen nieuwe yoga oefeningen en spelvormen te creëren. Ik doe het heel graag.”

-Brigitte Mulder

Wanneer, waar en kosten van de lessen

Er zijn momenteel helaas geen lessen kinderyoga. Het is enkel mogelijk om een afspraak te maken voor privelessen. neem hiervoor contact op met Brigitte